Jeśli szukasz dania, które łączy w sobie prostotę przygotowania z intensywnym smakiem, to Gyudon – klasyczna japońska miska z wołowiną – jest strzałem w dziesiątkę. To jedno z tych dań, które w Japonii serwuje się zarówno w domach, jak i w barach typu fast food – szybkie, sycące i bardzo aromatyczne. Cienko krojona wołowina duszona w sosie sojowym z cebulą, podawana na parującym ryżu i zwieńczona jajkiem sadzonym, tworzy harmonijne połączenie słodyczy, umami i delikatnej tekstury. Idealne na leniwe wieczory, kiedy chcesz czegoś wyjątkowego… ale bez stania godzinami przy garnkach.
Czytaj więcej: 🍚 Japońska miska z ryżem, wołowiną i jajkiem – „Gyudon”

- Szczegóły
- Autor: Baza Przepisów
- Kategoria: Drugie danie
- Odsłon: 70
Oto przepis na pyszną i prostą zapiekankę z makaronem i warzywami:
Śniadanie Liczba artykułów: 23
Obiad Liczba artykułów: 64
Zupy Liczba artykułów: 13
Drugie danie Liczba artykułów: 48
Kolacja Liczba artykułów: 31
Deser Liczba artykułów: 28
Przekąska Liczba artykułów: 10
Przystawki Liczba artykułów: 10
Strona 3 z 7