Soczysty filet z kurczaka w kremowym, słodko-ostrym sosie na bazie musztardy i miodu to klasyk prostoty i smaku. Szybki w przygotowaniu, a wygląda jak z restauracji!

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka

  • 2 łyżki musztardy Dijon

  • 1 łyżka miodu

  • 100 ml śmietanki 30%

  • 1 ząbek czosnku (drobno posiekany)

  • sól, pieprz, oliwa

  • natka pietruszki do posypania

Przygotowanie:

  1. Filety dopraw solą i pieprzem, obsmaż na oliwie z obu stron (ok. 3–4 minuty).

  2. Dodaj czosnek, musztardę, miód i śmietankę – wymieszaj i gotuj 5 minut na małym ogniu.

  3. Posyp świeżą natką i podawaj z ryżem lub puree ziemniaczanym 🥔

 
 

No comments